Greger Hjelm – Där vindarna bär

kr149,00

Release 2024-10-25

OBS fraktfri innan release

Greger Hjelm släpper sitt andra album – ”Där vindarna bär”. Han är en singer/songwriter som på äldre dar började skriva låtar igen, ge ut album och åka på turné. Musiken är inspirerad från både den amerikanska och svenska rock- och folkmusiken med en tydlig akustisk prägel. Kyrkan och dess musik har också påverkat Gregers låtskrivande där många av texterna berör relationer och olika existentiella frågor, inte sällan hämtade från hans eget liv.

Artikelnr: TALKCD1205 Kategorier: , , ,

Beskrivning

42 år senare bär vindarna fortfarande

Greger Hjelm är den kristna singer/songwritern från Stockholm som tog en 42 år lång paus från musiken och turnélivet, men nu släpper sitt andra studioalbum ”Där vindarna bär”. Skivan innehåller åtta låtar med nerv, mänsklig igenkänning, hoppfullhet och värme.

På det nya albumet ”Där vindarna bär” möter den amerikanska rock- och folkmusiken vår nutida svenska singer/songwritergtradition. Här kan inspirationskällorna Neil Young, Joni Mitchell, The Band anas, såväl som Lars Winnerbäck, Veronica Maggio och Tomas Andersson Wij.

  • Det här är ett album där jag har tagit ytterligare ett steg i min musikaliska utveckling, med ett bredare musikaliskt anslag. Mer nerv och autenticitet i inspelningarna eftersom jag denna gång använt mig av fler musiker.

På skivan medverkar åtta musiker, utöver Greger själv – däribland basisten Surjo Benigh som även spelat med Totta Näslund och Ulf Lundell, samt Robert Öberg och Magnus Helmner, som också producerat skivan.

”Tröst för en stukad själ. Ro för ett vilset jag” Texterna handlar om att vara människa, om längtan, relationer, tro och liv.

  • Skivan baserar sig på direkta upplevelser och känslor från skeenden och situationer i mitt liv, alltifrån brottningen med olika livsfrågor och mötet med kyrkan i tjugoårsåldern, till enkla glädjeuttryck över vardagliga ljuspunkter.

Ända sedan tonåren har musiken spelat en stor och viktig roll i Gregers liv. Redan 1976 var han med i radions P1 med en av sina egna låtar inspelad från en kristen musikfestival. Familjelivet och ett krävande arbete gjorde dock att han lade musikskapandet på hyllan. Men för bara några år sedan tog Greger upp låtskrivandet på nytt och gav 2022 ut sitt första album ”För en dag”, med Peter Hallström som producent. Sedan dess är han ute och spelar i kyrkor, församlingar och andra scener runt om i landet. Han är också aktiv i Immanuelskyrkan i Stockholm.

  • Jag vill förmedla en känsla av värme, kärlek och mänsklighet. Och jag hoppas att människor ska känna igenkänning, tillit och hoppfullhet när de lyssnar på skivan.