Publicerad den Lämna en kommentar

Tomas Enochsson släpper ny CD

Efter ett uppehåll på flera decennier gjorde Tomas Enochsson comeback som artist på skiva med bandet Paradiset 2018. Nu är det redan dags igen, men denna gång PÅ egen hand och under namnet ENOK. För första gången har Tomas anlitat en extern producent, Paul Biktor Börjesson, för att hålla i projektet. Resultatet är en delvis ny musikalisk dräkt och en helt annan upplevelse av processen.

Musiken står kvar med rötterna i americana-traditionen som Tomas odlade redan tillsammans med Paradiset. Efter bara några ögonblick noterar dock den uppmärksamme att det har tillkommit några ytterligare färger på paletten. En sektion med blåsare som adderar både värme och spets till den övriga ljudbilden och drar tanke och känsla flera grader åt rhythm & blues-hållet. 

Både text och musik kommer från Tomas egen penna och spänner över ett brett fält av ämnen. Här finns teologiskt influerade texter som ”Synd” eller ”I ditt namn”, men också regelrätta kärlekstexter som i ”Så vill jag älska dig” eller ”Ännu finns tid” och även naturlyriska ”Skapelsens sång”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *